Realkreditlån

 

Valg af realkreditlån er ikke nemt, det afhænger af din økonomiske situation, din mentale indstilling til at tage økonomiske risici mm. Derfor skal du finde ud af hvad der er lige dit behov hvis du skal låne penge ved at optage realkreditlån. Hvis du er i tvivl om hvilket realkreditlån, der passer bedst til dine behov, kan du prøve at se dig om på siderne her. Her har du mulighed for hurtigt få overblik over hvilket lån, der passer bedst til dig. Du bør undersøge og sætte dig ind i min. 2 typer af realkreditlån. Fast forrentet realkreditlån og tilpasnings-/flexlån.

Et par gode råd.  Det fastforrentede lån bør kun optages med en pålydende rente, der giver en kurs tæt på kurs 100. Når kursen på realkreditlånet er tæt på kurs 100, vil kurstabet ved låneoptagelsen blive mindst muligt. Det gør at obligationsrestgælden på realkreditlånet bliver mindre, end hvis du i stedet for valgte et realkreditlån  med en lavere pålydende rente og dermed en lavere kurs.

Et tilpasningslån har som hovedregel typisk væsentlig lavere ydelse end et fastforrentet realkreditlån. Den vigtigste forskel på et tilpasningslån og et almindeligt fastforrentet realkreditlån er, at renten på et tilpasningslån kun er fast i en kortere periode, da lånet får justeret sin rentesats med jævne mellemrum. Derfor er der heller ikke en fast ydelse i hele lånets løbetid. Hvis man optager et  realkreditlån som tilpasningslån, skal det være fordi man vurderer at ydelserne er lavere på det end på de fastforrentede realkreditlån, samtidig med at man ikke regner med store rentestigninger i den nærmeste fremtid. Faren ved et realkredittilpasningslån er bl.a. risikoen for stigninger i ydelsen hvis rente stiger. Og realkreditlån som tilpasningslån har videre den ulempe, at kursværdien af restgælden ikke falder lige så meget som for fastforrentede lån i forbindelse med stigninger i renteniveauet.