Forsikring - er du og din familie dækket godt nok?

Er du forsikret godt nok? Er der sket ændringer i dine behov eller måske familiens behov? Er du kommet i en risikogruppe som kræver ekstra dækning. Kender du dine forsikringers vilkår så du ikke blive overrasket den dag du får brug for den fordi den ikke dækker det du regnede med. 

Disse forsikringsspørgsmål har de fleste mennesker meget svært ved at besvare. Og det er faktisk ret utroligt og foruroligende ja rent ud sagt en katastrofe for de som kommer ud for at have behov for hjælp og sækning fra forsikringsselsskabet. Og det er der nogen af os der gør, det siger statistikkerne.

Forsikring til en rigtige pris!

Vi danskere er som regel optagede af og bruger en del energi på at finde de rigtige priser på tingene - for eksempel er vi rigtige gode til at spare penge, når vi køber dagligvare og bruger masser af tid på at spare nogle kroner på mælekn og når vi skal tanke diesel.

Men når det drejer sig om forsikringer er vi ignorante og uvidende, og gør os ikke ret umage. Det skyldes til dels nok at det er ret uoverskueligt og at vi ikke har nemt ved at sætte spørgsmålstegn ved forsikringsmandens autoritet som "rådgiver (det er jo egentligt en sælger) Altså er vores overblik over vores egne forsikringer alt for lille og svag. En del ved end ikke, hvad deres forsikringer koster sammenlagt og slet ikke hvad andre selskaber tager for samme pakke af forsikringer.

Det er en økonomisk super ide at tjekke forsikringspakken endog mere indædt end mælke og benzinpriser. På bare få år har forsikringsselskaberne forhøjet indtjeningen med mere end 30 % i præmieindtægter. Udgifterne til skadesudbetaling og administration er på ingen måde steget i samme takt som prømierne. Så selskaberne tjener styrtende.

Så danskerne orker tilsyneladende ikke at følge med her omend der er mange penge at spare - rigtig mange, glem mælk på tilbud og literprisen på benzin. Sammenlignet de fleste andre lande i EU, betaler danskerne over 18 procent mere i forsikringspræmier, og på blot 6 år har de danske selskaber øget deres indtjening med 175 procent, viser tal fra Konkurrencestyrelsen.